preloader

Biologische koffie

Biologische koffie en biologische koffiebonen. Wat is dat eigenlijk?

Bij de teelt van biologische / organische koffiebonen wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Er wordt organische compost gebruikt voornamelijk afkomstig van bladeren en snoeisel van schaduwbomen en veemest. Het gebruik van natuurlijke mest spaart de bodem en intensiveert de vruchtbaarheid van de landbouwgrond. Ook heeft biologische koffie geen kunstmatige geur -, kleur- en smaakstoffen en geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Biologische koffie en biologische koffiebonen kopen bij CheapCoffee.nl

Teelt van biologische koffiebonen

Bij de teelt van biologische koffiebomen wordt geen (chemische) pesticiden en insecticiden gebruikt. Insecten en ziekteverwekkers worden op natuurlijke wijze bestreden. De koffieplanten groeien zoveel mogelijk op in hun natuurlijke omgeving, omringd door schaduwbomen en bodembedekkers die zorgen voor de beheersing van de hoeveelheid zonlicht en vocht. Dit is van essentieel belang voor de groei van de allerbeste biologische koffiebonen! Nieuwe aanplant van biologisch geteelde koffiebonen geschiedt door zaaien. Natuurlijk afval wordt ingegraven en zorgt weer voor de noodzakelijke voedingsstoffen van de bodem en koffieplant.

Biologische koffiebonen worden natuurlijk geteeld met respect voor de natuur en dieren. Door biologische koffieteelt is de flora en fauna in de nabij gelegen omgeving van de koffieplantages, aanzienlijk rijker en gezonder.

Er zijn koffiebonen die zowel biologisch als Co2-neutraal zijn. Hierbij wordt alle Co2 uitstoot gecompenseerd; van origine tot eindgebruiker. En wil je het echt helemaal op natuurlijke wijze aanpakken, dan zijn er ook biologische koffiebonen in aluminiumvrije koffieverpakkingen. Zo kun je echt met een schoon geweten genieten van de allerlekkerste biologische koffie!

Biologische koffie en biologische koffiebonen kopen | CheapCoffee.nl

Wat is het verschil tussen biologische koffie en Fairtrade koffie?

Door het drinken van Fairtrade koffie kun je een bijdrage leveren aan duurzame armoedebestrijding.  Overal vind je Fairtrade koffie en Fairtrade koffiebonen: in de supermarkt, op het werk of een heerlijke espresso in een restaurant. Maar wat is Fairtrade koffie nou eigenlijk? Door Fairtrade koffie of koffiebonen te kopen investeer je in koffieboeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Via Fairtrade (eerlijke handel) ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun koffiebonen en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Faitrade geeft lokale boeren en arbeiders de mogelijkheid om te investeren in een duurzame toekomst en om een beter bestaan op te bouwen. Dus geen kinderarbeid en geen extreem lange werkdagen. Maar juist wel alle aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen op de koffieplantages. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

Fairtrade gecertificeerde koffieboeren ontvangen tenminste de Fairtrade minimumprijs voor hun koffie. De minimumprijs heeft als doel om de productiekosten van de boeren te dekken en werkt als een vangnet wanneer de marktprijs voor koffiebonen onder een leefbaar niveau komt. Daarnaast ontvangen de koffieboeren ook de Fairtrade premie en moeten daarvan minstens 25 procent investeren in kwaliteit, productiviteit en infrastructuur. Koffieboeren gebruiken de premie ook voor projecten in hun gemeenschap, zoals investeringen in gezondheidszorg, onderwijs en watervoorzieningen.

Bij biologische koffie gaat het juist om de manier waarop de koffiebonen zijn verbouwd. Het uitgangspunt voor biologische koffieteelt is een landbouwmethode gebaseerd op het gebruik van organische compost, dierlijke mest en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Hierbij zijn strenge regels gesteld aan de omgang met het milieu, de natuur en dierenwelzijn.

Biologische koffie kopen

Biologische koffie kopen kan eenvoudig online in de webshop van CheapCoffee.nl. Door biologische koffie te drinken weet u zeker dat de koffiebonen op een natuurlijke wijze zijn verbouwd, met respect voor flora en fauna. Bekijk hieronder welke biologische koffiebonen u bij ons kunt bestellen.

Biologische koffie kopen | CheapCoffee.nl

  • Caffè Superiore Cento% Oro is een absolute topklasse koffie! 100% biologische koffiebonen, 100% Co2-neutrale koffie, 100% aluminiumvrije verpakking en 100% Fairtrade met het Max Havelaar keurmerk voor eerlijke handel. Door de samenwerking met Cordaid en Made Blue garandeert Cento% 1000 liter schoon drinkwater per verkochte doos koffie voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden.
  • Manetti Oro is een 100% “hoogland” en “gewassen” Arabica espresso koffie. Manetti Classic Premium Organic Espresso; een zuivere espresso, kleinschalig en biologisch geteeld van alleen de beste Arabica bonen.
  • Redbeans Blue Label en Redbeans Gold Label zijn 100% biologisch en 100% Fairtrade geteeld. Redbeans betaalt de boer niet alleen een Fairtrade premie, maar ook een bio-premie. Door biologische koffie te verbouwen en aandacht voor betere kwaliteit krijgt de boer een beter inkomen en een betere koffie. Da’s nou bio-logica.
  • De 100% biologische espressobonen van Schirmer Café Creme BIO+FAIRTRADE en Schirmer Espresso BIO+FAIRTRADE komen van kleine boeren die zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur produceren. De boeren zelf krijgen een faire prijs voor de koffiebonen. Vandaar dat de Schirmer koffiemelanges zowel het Fairtrade, Biologisch als het Öko keurmerk heeft.

Of probeer het biologisch proefpakket met 4 heerlijke biologische koffiemelanges voor slechts € 59,-!

Wilt u behalve biologische koffie ook Fairtrade koffie drinken? Dat kan! Bekijk hier het assortiment Fairtrade & biologische koffie

 

Cheapcoffee.nl